«ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΡΑΣΤΩΝΗ» 5. ΘΕΣ-ΝΙΚΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΓΚΑΣ

«ΓΟΝΙΜΕΣ ΑΣΤΡΑΠΕΣ»
Τι είναι τελικά σημαντικότερο και Προτιμότερο !
«ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ Η ΔΑΣΚΑΛΟΣ» ?
ΝΑ ψάχνεις να αναζητάς , να διερευνάς και να μαθαίνεις διαρκώς ,να βελτιώνεσαι ή να «Σας» έχουν λυθεί όλες Σας οι απορρίες ?
«Γυράσκω αεί Διδασκόμενος» είχε πεί ο Σωκράτης -αν και η Φράση το πιθανότερο είναι -ότι πρωτοειπώθηκε γύρω στα 100 χρόνια νωρίτερα -από 1 άλλο Σοφό , τον Πλάτωνα -δεν είπε «Γυράσκω αεί Διδάσκων» !
Τι προτιμάτε , να «είστε γεμάτοι βεβαιότητες» , να είστε σίγουροι γιά όλα ,να μήν έχε-τε πιά τι να ρωτήσετε – ή να «αναζητάτε»
Σας ενδιαφέρει -να έχετε «φτάσει στον Προορισμό» ή ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΡΚΗΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ?
Εγώ προτιμώ το Δεύτερο ! Μού αρέσει η «αναζήτηση» και «το «αέναο» Ταξίδι προς «την Γνώση και το Αγνωστο»!

ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ ?
Σοβαρό και Δύσκολο Ερώτημα θαρρώ !
Το είχα κάνει 1 βράδυ – στη Σπάρτη – στον «Δάσκαλο μου τον Πέτρο» !
Η Εικόνα «του Δασκάλου» μου φέρνει πάντα -εξ αντανακλάσεως- στο μυαλό τον Δάσκαλο που είχαμε στην 5η και 6η Δημοτικού . Τον κύριο Αραμπατζή . Συμπαθητικός ,μεσόκοπος -ένας καλός ανθρωπάκος -θα έλεγε κανείς σε γενικές γραμμές ! Οχι ότι δεν έδινε και μερικές ξυλιές πότε πότε -«εισέπραξα» και γώ 3-4-5- μερικές φορές -όταν είχα πάει στο Μάθημα «Μη Διασμένος ΄ή Αδιάβαστος» ! Τότε στα 1980 , πού πηγαίναμε στην 5η Τάξη , Δημοστικού -στο «Λειώμενο» 76ο – ΣΤΟ ΠΑΠΑΦΕΙΟ – Πού ένανε 10-15 χρόνια να φτιαχτεί μετά τους Σεισμούς – Αν και τυπικά «δεν επιτρέποταν» ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΣΑΝ «ΑΓΡΑΦΟΣ ΘΕΣΜΟΣ» ΝΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ! Τότε βέβαια -δεν είχαμε ΤΑΤΟΥΑΖ ή Μακριά μαλιά και Σκουλαρίκια -στο Σχολείο – και στην 5η -6η Δημοτικού προλάβαμε τις «Γαλάζιες Ομορφες στολές» με τα λευκά γιακαδάκια !! Οσοι είναι στην ηλικία μου θα το θυμούνται . Αν τότε μαθητής πήγαινε με μακριά -ράστα μαλιά -σκουλαρίκι ή Τατού – θα τον κρεμούσαν ανάποδα από το Δέντρο του Σχολείου !-κανένα 3 ήμερο- . Μετά βέβαια ΗΡΘΕ Η ΠΑΣΟΚΑΡΑ -ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ «ΤΙΜΟΝΙΕΡΗ» ΑΝΔΡΕΑ -και σιγά σιγά τα Πράγματα «Χαλάρωσαν» !

Αυτήν την Εικόνα -του Μεσόκοπου – Ωριμου «ΚΑΠΩΣ ΒΕΡΕΤΟΥ» ΔΑΣΚΑΛΟΥ – μού έδινε , μεχρι το 2007 , η εικόνα του «δασκάλου» ! Μετά γνώρισα «3» «Ιερούς» και «Φωτεινούς» Δασκά-λους » 1 Μέγα Διδάσκαλο» , και «2 Φωτισμένες Δασκάλες» -ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ -σχετικά με το τι είναι ή τι πρέπει να είναι «Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ» – «Ο ΦΩΤΙΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΙΕΡΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ – Η ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ» !

Advertisements

2 thoughts on “«ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΡΑΣΤΩΝΗ» 5. ΘΕΣ-ΝΙΚΗ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015 ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΑΓΚΑΣ

  1. ΘΕΣ-ΝΙΚΗ , 1 ΒΡΑΔΙ . ΤΕΤΑΡΤΗ , 01.45 . ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΜΟΥ -ΓΡΑΦΩΝΤΑΣ . ΕΙΧΑ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ! -ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΜΕΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΑΚΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΗΧΟ ΤΩΝ ΣΚΕΨΕΩΝ ΣΟΥ» ΘΑΡΡΩ

    Μου αρέσει!

  2. Λίγοι θέλουν να σε διαπαιδαγωγήσουν,κυρίως απαιτούν να σε διδάξουν ότι τους δίδαξαν στην εποχή τους ως σωστό και πρέπον.Ξεκινά από την οικογένεια και διευρύνεται στο σχολείο, στην κοινωνία.Μας μάθανε να είμαστε φοβικοί, να μη ρωτάμε, να μην έχουμε διαφορετική άποψη. Η θετική αντιμετώπιση είναι να ξάχνουμε και με τη βοήθεια κάποιων ατόμων σημαντικών στη ζωή μας,τα καταφέρνουμε να βγούμε στο φως.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s