«2 Κεραυνοί» -Θανασης Γκαγκας»

Κυριακή πρωί .Βγήκα μια βόλτα στην εξοχή.Στο χωριό του πατέρα μου. Λίγο έξω απτή Θεσσαλονίκη. 18 χιλιόμετρα περίπου. Περιβολάκι Λαγκαδά. Πρωί κατά τις 11. Μετά την Εκκλησία . Την Θεία Λειτουργία της Κυριακής . Που οι Πιστοί ευχαριστούν τον Δημιουργό τους ,και πολλές φορές του εκφράζουν τις επιθυμίες ή τις Ευχές τους .ΤΟΥ Ζητούν να πραγματοποιήσει κάτι που επιθυμούν οι ίδιοι , ή φιλικά ή συγγενικά τους πρόσωπα ή του ζητούν την μεσολάβηση για την Υγεία Αυτών! Πόσα πολλά πράγματα ,και καμιά φορά Σύνθετα μπορεί να Υποκρύπτει Τελικά μια απλή και πολλές φορές ίσως απλά μηχανική κίνηση! Η Προσευχή ! Η Προσευχή Στον Κύριο και Κατασκευαστή μας!

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία , αποφάσισα να επισκεφτώ το σπίτι του Παππού και της Γιαγιάς .Του παππού Θανάση και της Γιαγιάς Μάρως. Η «Θανασαινας» ,όπως την φώναζε ο παππούς ,αλλά και όλο το χωριό! Εκείνα τα χρόνια άλλωστε ,καλώς ή κακώς η γυναίκα θεωρούταν και λίγο «κτήμα» του συζύγου της! Κριτική για αυτό αποδεκτή!

Η γιαγιά και ο παππούς ,εδώ και λίγο καιρό είχαν και οί δύο πεθάνει. Στα 92 ο παππούς ,στα 93 η γιαγια.! Με 6 μήνες διάφορα! Πρώτα ο παππούς ,και 6 μήνες μετά η γιαγιά Μάρω! Άλλωστε όπως έλεγε και ο παππούς «όταν χτυπά η καμπάνα στο χωριό δεν ρωταν ποια πέθανε ,αλλά ποιος πέθανε»! Ζήσαν μαζί κοντά 75 χρόνια . Όταν πρωτογνωρι- καν ο παππούς ήταν 18 χρόνων ,και η γιαγιά 14 . Καταγοταν απο την Ανατολική Θράκη ! Όταν η γιαγιά ήταν μικρή ,εμεινε μόνη της ,καθώς είδε τους Τούρκους να καίνε το πατρικό της σπίτι .Στο οποίο μέσα ήταν και οι μικρές της αδερφές.

Το σπίτι ήταν κοντά στην Εκκλησία! Εγκαταλελειμμένο από καιρό εξέπεμπε μια βουβή ,κάπως στενάχωρη ,και ίσως απόκοσμη θα έλεγες εικόνα! Τι περίεργο συναίσθημα…Ένας χώρος που κάποτε εσφιζε από ζωή , ζωντάνια , ήχους και ενέργεια σήμερα εδώ μπροστά . Βουβός. Απόλυτα έρημος και βουβός. Αλλά μήπως αυτός δεν είναι και Ο Κύκλος Της Ζωής .Γέννηση Ενηλικίωση , Ωριμότητα , Σιωπή. Από την Ενέργεια ,τους Ήχους και τη Βοη ,στην Απόλυτη Σιωπή .Και μετά την Σιωπή τι Ακολουθεί ? Που πηγαίνουμε ? Στα δεξιά ,εκεί που έχει δροσιά ,πράσινα Λειβαδια , ή βουνά από πιλάφι ,και 7 διμετρες ξανθές ή μελαχρινές ,να μας κάνουν αέρα ,και να μας ταιζουν αβοκάντο , ανανά , βατόμουρα και ακτινίδια. Η μήπως πηγαίνουμε από την άλλη πλευρά . Εκεί που θα βράζουμε στους 60-70 βαθμούς ,μέσα σε ένα τσουκάλι ,με πατάτες και καρότα?

Ποια είναι άραγε η Πιθανότερη Εκδοχή?

Συνεχίζεται….

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s