«2018. Η ψυχή της Αγγιναρας.» -Θανασης Γκαγκας

2018 .Ενα νέο Έτος λοιπόν .Και μια καλή ευκαιρία ή αφορμή να ξεγυμνωσουμε λίγο τις σκέψεις μας ,και τις Μυχιες επιθυμίες μας .Να δούμε λίγο πιό μέσα από το προστατευτικό κουκούλι της ασφάλειας των σκέψεων μας λοιπόν.

Όλοι οι άνθρωποι,άλλοι λίγο άλλοι περισσότερο , κρύβουμε μέσα μας κάποιες ευαισθησίες ,κάποιες καλά κρυμμένες από τους άλλους σκε-ψεις μας .Ανολοκλήρωτα θέλω ,μισά Όνειρα ,που δεν πραγματοποιήθηκαν .Ίσως όχι ακόμη , ή δεν βρήκαν τον κατάλληλο Δεκτη , ή ο δέκτης κοιτούσε αλλού , ή Η Δέκτης ήταν λίγο βαρυκοη!

Άλλωστε,και από.μικρους μας μάθανε στο σπίτι – ειδικά λίγο περισσότερο στα αγόρια – ότι όταν είσαι πολύ ευαίσθητος ,και εξωτε-ρικευεις στους άλλους «αφιλτραριτες» της σκέψεις σου ,έχεις περισσότερες πιθανότητες ,να μην γίνεις κατανοητός ή οι επιθυμίες σου να απορριφθούν από τόν άλλον ,και να πληγωθείς συναισθηματικά! Ε ,και τι έγινε λοιπόν? Είναι καλύτερα ,να φοράς την «συναισθηματική» σου πάνοπλια ,για να μην πληγωθείς , ή να λες στον άλλον την αλήθεια , αυτό που βλέπουν τα μάτια σου ,και νοιώθει ή καρδιά σου ,με τον οποίο «κίνδυνο» να πληγωθείς συναισθηματικά! Κατά την άποψη μου , είναι πιό λυτρωτικό , Γιά τον Εσωτερικό μας κόσμο , καί την Εσωτερική μας Υγεία το δεύτερο.

Μήπως ήρθε ή Ώρα λοιπόν να ψεγυμνωθουμε λίγο συναισθηματικά ,και να αφήσουμε λίγο στην άκρη – να «παρκάρουμε» για λίγο την ασφάλεια της «Συναισθηματικής μας πανοπλίας»?

Και πόσο καιρό άραγε Μπορείς να περιμένεις τον Κατάλληλο Δέκτη? Έναν Δέκτη ,που μπορεί να σε κριτικάρει , μπορεί να σε απορρίψει ,αλλά τουλάχιστον θα σε ακούσει. Μπορεί να μη συμφωνεί με όσα θα του πεις , αλλά τουλάχιστον θα έχει χρόνο και τα αυτιά ανοιχτά ,για να ακούσει όσα έχεις να πεις ,και να εξωτερικευσεις. Ποιος είναι ο Εύλογος χρόνος λοιπόν για να βρεις ,να περιμένεις ,τον κατάλληλο Δεκτη? 1 εβδομάδα ,1 μήνας ,1 χρόνος ,μια Ολόκληρη ζωή ίσως? Και δεν κουράζει Αυτή η αναμονή?

Κάποια στιγμή λοιπόν ,όταν έχεις βαρεθεί να περιμένεις τον κατάλληλο Δεκτη , ή ο Δέκτης που θεωρείς κατάλληλος αποδειχθεί βαρυκοος ,αποφασίζεις ότι «Ήρθε η Στιγμή του Εαυτού σου»! Η στιγμή που αξίζει ,που πρέπει να ασχοληθείς λίγο περισσότερο με αυτό που έχεις ή κρύβεις «μέσα σου» .

Μπορεί Όλη Σου τη Ζωή να σου αρέσει να προσφέρεις ,να έχεις δίπλα σου κόσμο , βοή , φίλους , ανθρώπους ,συντρόφους ,1 σύζυγό ,μια ερωμένη – ή και δύο ίσως – αλλά σε κάθε άνθρωπο , έρχεται μια στιγμή ,που θέλει να κάνει μιά «στάση» ,μια «ενδοσκόπηση» . Έρχεται η «d Day» , που αποφασίζεις ,νοιωθεις την εσωτερική ανάγκη να ασχοληθείς επιτέλους με «Το Εσωτερικό – Την Ψυχή της Αγγιναρας» .Και η Αγγιναρα έχει Όμορφα πράσινα φύλλα ,ένα Ωραίο «Περίβλημα» ,για να φτάσεις όμως στην «ουσία» της ,στην «ψύχα» της ,στην «Ψυχή» της ,πρέπει να την ψεφλουδισεις ,να βγάλεις το περίβλημα της .Έτσι ακριβώς είναι και  Ο Άνθρωπος .Άλλο είναι πολλές φορές το φαίνεσθαι ,και άλλο το «Είναι» μας . Πολλοί άνθρωποι , που εξωτερικά δείχνουν σκληροί ,άτεγκτοι , δύστροποι και αντιπαθητικοί ίσως ,αν έχεις χρόνο και ασχοληθείς σοβαρά μαζί τους ,θα ανακαλύψεις ότι πρόκειται για σημαντικούς , ουσιαστικούς και Αλτρουιστες. Πόσο χρόνο έχουμε όμως ,στην καθημερινότητα μας ,να ασχοληθούμε με το εσωτερικό ,με το «Είναι» των Ανθρώπων ,με την «Ψυχή» της Αγγιναρας?

Γι’αυτό ίσως ,μια καινούργια ,νέα και παρθένα χρόνια ,είναι ίσως ευκαιρία ή αφορμή να ασχοληθούμε λίγο περισσότερο με το «μέσα μας» ,με το «είναι» ,και έχοντας ή αποκτώντας «εσωτερική γαλήνη» ,να φτάσουμε στο πιό δίκαιο και Τίμιο ,ότι σκεφτόμαστε να φαίνεται ,ότι σκεφτόμαστε να λέμε ,καί το φαίνεσθαι να είναι ίδιο με το «είναι» μας .

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s