«Αγαπώντας μια αυταπάτη»

Η Μίνα ήταν 25 ετών . Ψιλή , μελαχρινή , όμορφη . Εντυπωσιακή , ευγενική ,με καλούς τρόπους και χιούμορ . Είχε τελειώσει την Νομική στην Θεσσαλονίκη .Μετά την άσκηση της ,σε Δικηγορικό γραφείο , πήρε το ρισκο και άνοιξε το δικό της γραφείο . Άλλωστε το ρισκο , η αναζήτηση , ή περιπέτεια και οι αλλαγές ήταν χαρακτηριστικό του χαρακτήρα της .

Της άρεσε να αλλάζει παραστάσεις και έπληττε όταν ασχολειοταν επί αρκετό καιρό με το ίδιο πράγμα .Οι αλλαγές την ανανέωναν και φρέσκα ραν την διάθεση της .

Έτσι τελειώνοντας την Νομική και την άσκηση της ,αποφάσισε να ανοίξει το δικό της γραφείο . Παρόλο που δεν προερχόταν από Δικηγορική οικογένεια ,η εργατικότητα της , ή ευφυΐα της ,και η αποτελεσματικότητα της , την βοήθησαν σε μόλις δύο χρόνια να έχει ικανοποιητική πελατεία ,και ένα ικανοποιητικό εισόδημα .

Το γραφείο της ήταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης .Κοντά στα Δικαστήρια της πόλης . Δωδεκανήσου με Φράγκων . Έμενε με τους γονείς της ,και με την δουλειά της μπορούσε να συντηρήσει τον εαυτό της .Ήθελε να κάνει καριέρα στον κλάδο , κυρίως στο Ποινικό Δίκαιο ,που ήταν η αδυναμία της . Επίσης επειδή μία από τις αδυναμίες της , εκτός από τα βιβλία ,τις καλές παλιές ταινίες και τα κρουασάν με σοκολάτα , ήταν και τα ταξίδια στο εξωτερικό , όποτε μπορούσε έβαζε κάποια χρήματα στην άκρη . Σχεδίαζε μόλις συγκέντρωνε το απαραίτητο ποσό και έβρισκε χρόνο να πραγματοποιήσει κάποια από αυτά . Τουλάχιστον αυτά πού ήταν πρώτα στην λίστα της.

Είχε βάλει τα ταξίδια πού ήθελε να κάνει σε μια χρονολογική σειρά . Επειδή ήταν σε όλα οργανωτική είχε ήδη βάλει στο Ημερολόγιο του 2019 ,σε 3 μεγάλες καρδιές τα ταξίδια πού ήθελε να πραγματοποιήσει τον επόμενο χρόνο . Μεξικό και Περού -Ματσου Πίτσου , Βενετία ,και Ινδίες . Έλπιζε ότι τα χρήματα πού θα συγκέντρωνε από την δουλειά της θα επαρκούσαν ώστε να πραγματοποιήσει ένα ή δύο από αυτά .Άλλωστε δεν έκανε υπερβολικά πολλά έξοδα -παρολο πού της άρεσαν -ως γυναίκα τα ρούχα και τα παπούτσια .Και θεωρούσε πως γι’αυτόν τον λόγο θα μπορούσε να περιορίσει κάποια έξοδα πού τα θεωρούσε υπερβολικά ή αχρειαστα ,όπως τις νυχτερινές εξόδους.

Πάντως σε καμία περίπτωση ,δεν θα ήθελε γι’αυτό το λόγο να επιβαρύνει οικονομικά , ή να ζητήσει χρήματα από τους δικούς της . Πίστευε πλέον , πώς στην ηλικία των 25 ετών ,και ως εργαζόμενη πως είναι πλέον ικανή να αυτοχρηματοδοτει τα Όνειρα της . Άλλωστε πίστευε πως τα «σοβαρά» Όνειρα είναι και «ανθεκτικά» .Έχουν την αντοχή να περιμένουν στον χρόνο και να μη ξεθωριάζουν.

Αυτό για το οποίο δεν ήταν πλέον σίγουρη ήταν ο Αβραάμ.

Ο Αβραάμ ήταν ο σύντροφός της . Εδώ και 7 περίπου χρόνια .

Είχαν γνωριστεί από το Πανεπιστήμιο .Σπούδαζαν μαζί .Γνωριστηκαν από το πρώτο Έτος της Νομικής.

Στην αρχή ήταν ερωτευμένοι ο ένας με τον άλλον ,και ήταν όλη τη μέρα μαζί . Μαζί διάβαζαν , μαζί για καφέ , μαζί το βράδυ έξω . Άλλωστε τα ενδιαφέροντα τους κοινά .Το διάβασμα ,οι συζητήσεις ,ο κινηματογράφος ,τα.ταξιδια .Το τελευταίο Έτος ,στο Πτυχίο άρχισαν να αποστασιοποιούνται .Διάβαζαν χώρια .Δεν βρίσκονταν κάθε μέρα .Μετά το Πτυχίο ο Αβραάμ πήγε στο Στρατό ,η Μίνα άρχισε την Άσκηση της .Ο Έρωτας της είχε για τα καλά αποθερμανθει .Της έλειπε όλο και λιγότερο και η Σπίθα τού Έρωτα είχε για τα καλά φύγει από τα μάτια της .

Όταν ο Αβραάμ γύρισε από τον Στρατό επέλεξε να κάνει την Άσκηση του σε ξεχωριστό γραφείο .Σε Δικηγόρο γνωστό του πατέρα του .Η Μίνα ήδη είχε ανοίξει το δικό της γραφείο και θα έλεγε κανείς ότι ήταν σε «διαφορά φάσης» . Επί καιρό την απασχολούσε ότι δεν έμεναν μαζί .Στην αρχή και για Οικονομικούς λόγους , γιατί καταλάβαιναν ότι δεν μπορούσαν μόνοι τους να συντηρήσουν ένα σπιτικό . Τώρα που αυτή οικονομικά μπορούσε , πλέον δεν ήταν κάτι που ήθελε . Ο Έρωτας της για τον Αβραάμ πλέον της έμοιαζε σαν μια μπριζόλα πού έμεινε για πολλές μέρες στο ψυγείο . Άρχισε να χαλάει.

Όλα αυτά πού τα πρώτα χρόνια θαύμαζε στον Αβραάμ , τώρα ή τα θεωρούσε μειονεκτήματα ή την εκνεύριζαν πλέον.

Η πρώην σοβαρότητα του – που θαύμαζε – πλέον της φαίνεται συντηρητικότητά και φόβος του . Η αγάπη του για την Οικογένεια του – που ως τώρα την προσμετρούσε στα θετικά του , πλέον έγινε «εξάρτηση και υπακοή στις επιλογές του πατέρα του» .Ακόμα και για τις Επαγγελματικές του επιλογές ήταν κάθετα αντίθετη . Ενώ του πρότεινε να συνεργαστούν στο γραφείο της ,ο Αβραάμ επέλεξε να παραμείνει ως συνεργάτης στο γραφείο που έκανε άσκηση ,με τον γλισχρο μισθό των 400 ευρώ . Αυτός πίστευε πως έτσι μαθαίνει την δουλειά ,και θα έχει προοπτική να συνεχίσει με καλύτερους όρους ,η ίδια διαφωνούσε ,και του καταλόγιζε δειλία.

Στην αρχή , εδώ και ένα χρόνο οι καυγάδες τους ήταν συνεχείς .Στην συνέχεια οι καυγάδες δωσαν την θέση τους στην αμοιβαία αδιαφορία.

Ήταν φανερό πώς και οι δύο θελαν να χωρίσουν ,αλλά σαν σε mind game ,για λόγους αβρότητας , ή από ευγένεια , ή για να μη χρεωθεί κάποιος από τους δύο την πρωτοβουλία ,μετά από 7 χρόνια σχέσης / ή φαγούρας ο ένας περίμενε το «λάθος» του άλλου.

Ήταν Τεταρτη πρωί. Άνοιξη .20-21 Μαϊου .Έξω Ήλιος .Η Μίνα τις Τετάρτες κατέβαινε κατά τις 10 στο γραφείο . Αγαπημένη της συνήθεια ,πριν κατέβει στο γραφείο μια απαραίτητη στάση για καφέ και κρουασάν.

Εκεί κοντά στο γραφείο της . Εγνατία με Λέοντος Σοφού .Τον χειμώνα ζεστό καφέ και κρουασάν με σοκολάτα .Το καλοκαίρι φρέντο με κρουασάν σοκολάτας .

Αυτή η Τέταρτη ήταν όμως διαφορετική .Η γνωστή Σερβιτόρα , πού την σέρβιρε μόλις την έβλεπε , Σήμερα απουσίαζε .Και στην θέση του ένας «περίεργος» , αλλά συμπαθητικός σερβιτόρος .

«Τι θα πάρετε την ρώτησε» .

«Δεν δουλεύει σήμερα η Λυδία ,αποκρίθηκε η Μινα»

«Όχι ,κάνω το ρεπό της .Είμαι ο Μάνος ,της απάντησε ,με χαμόγελο και ευγένεια .

Και ποιός νοιάστηκε ή σε ρώτησε σκέφτηκε η Μίνα. Σιγά μη μας δώσεις και το βιογραφικό σου για να μας κάνεις τον καφέ μας , είπε μέσα της .

«Τέλος πάντων , είπε » θα ήθελα ένα φρέντο γλυκό και ένα κρουασάν.

«Με τι να είναι το κρουασάν» , ρώτησε ο Μάνος .

«Με τι να είναι το κρουασάν» ,σκέφτηκε η Μίνα .Ε αυτό καταντάει προσβολή! Με τι Άλλο θα μπορούσε να είναι ένα κρουασάν;

«Με σοκολάτα , Παρακαλώ » , απάντησε η Μίνα .

«Α ,με σοκολάτα λοιπόν ,είπε ο Μάνος .»Και μήπως θα θέλατε να σας το ζεστάνω» της είπε χαμογελώντας .

«Να μου το ζεστάνει; Να κάτι που δεν με ρώτησαν ποτέ ,σκέφτηκε η Μίνα . Δεν είναι κακή ιδέα ,είπε μέσα της . Άλλα βιαζόταν κιόλας ,οπότε αποκρίθηκε , κοφτά αλλά ευγενικά !

«Όχι ,ναστε καλά , ευχαριστω ! Ψιλοβιαζομαι ,θα το πάρω έτσι!

Πλήρωσε .Έφυγε . Αλλά σκεφτόταν .Τι περίεργος τύπος αυτός; Πώς είπε το όνομα του; Μάνος ; Ευγενικός ,συμπαθητικός , αλλά κάπως ειρωνικός θαρρείς . «Άκου να μου ζεστάνει το κρουασάν» «Τι θράσος φίλε μου» «Σιγά να μη το σιδερωσεις κιόλας!»

Έφτασε στο γραφείο .Άναψε ένα τσιγάρο .Άρχισε να πίνει τον καφέ της .Ντριν .το κινητό .Ο Αβραάμ .»Ωχ τι θέλει πρωί πρωί». Τα είπαν λίγο γρήγορα . Της είπε θα την πάρει το απόγευμα ,αν θέλουν να βγουν το βράδυ . Θα δω ,θα το σκεφτώ , ανάλογα με τη δουλειά αποκρίθηκε . Συνήθως τελείωνε 7-8 το απόγευμα . Άλλοτε πήγαινε σπίτι της .Και ή περνούσε ο Αβραάμ από το σπίτι της .Η αυτή από σπίτι του Αβραάμ .Και οι δύο μέναν με τους γονείς τους . Συνήθως βγαίναν το Σάββατο βράδυ .Και Κυριακή , μεσημέρι ή απόγευμα .

Είχε πάει 7.30 – 8 .Μετά από μια κουραστική μέρα ,και πριν φύγει απτό γραφείο . Πήρε τον Αβραάμ ,του είπε να βρεθούν αύριο ,λόγω κούρασης .Έβαλε μουσική ,έβγαλε τα παπούτσια της ,έγειρε το κεφάλι της στο προσκεφάλι της πολυθρόνας ,να ξεκουραστεί .Έπινε τον αγαπημένο της χυμό , βύσσινο ,άναψε ένα λεπτό τσιγάρο και μια σκέψη της καρφώθηκε στο μυαλό .

-«Ο Μάνος»

Την επόμενη μέρα , Πέμπτη ,είχε Δικαστήριο. Βιαστική , κατά τις 8.30 , μπαίνει σβέλτα για καφέ .

«Μπα ,πάλι τούτος εδώ! Σκέφτηκε

«Ω! Γεια σας ! Καλημέρα σας! Της είπε

«Μπα ,τι ενθουσιασμός και οικειότητες είναι αυτές»; Σκέφτηκε

«Τι θα πάρετε σήμερα δεσποινίς;»

«Τι θα πάρω; Ότι περνώ κάθε μέρα ,σκέφτηκε η Μίνα

«Ένα καφέ ,φρέντο γλυκό» ,είπε η Μίνα

 

 

Γράφεται

Συνεχίζεται

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s